img
logo
Hızlı Menü
Arama

19 Ocak 2023


Hisse Senedi Seçerken Bunlara Dikkat!

Borsada Nasıl Kazanılır?

Türk yatırımcısı, 2020 yılında dünyayı kasıp kavuran pandeminin ardından, yüksek enflasyon ile mücadele ortamında borsa ile tanıştı. Bu dönemde Türkiye’de Borsa İstanbul yatırımcısı, 1 milyon sınırından 4 milyona doğru hareketlendi. 

Peki; borsaya ilginin bu kadar arttığı bir dönemde, siz kendinizi nasıl bir yatırımcı olarak görüyorsunuz? Yükselen bir borsada zaman zaman yaşanan kâr satışları ile nasıl mücadele edebileceğinizi biliyor musunuz? 

“Borsada doğru hisse nasıl seçilir? Hisse senedi seçerken bunlara dikkat! Borsada kaybetmemek için ne yapmalıyım? Borsada Nasıl Kazanılır?” gibi soruları kendinize soruyor musunuz?
 

Borsada Kaybetmemek İçin Ne Yapmalıyım? 

 

İşte size “Borsaya yatırım yaparken mutlaka bilmeniz gerekenler” şeklinde sıralayabileceğimiz noktalar:

-Borsaya yatırım yapmadan önce belli bir finansal okuryazarlık seviyesinde olmanız gerekiyor. Bu yoksa, destek almalısınız. 

-Borsa yatırımları, kısa vadede ihtiyaç duyulmayacak birikimlerle yapılmalıdır. Yani borsada orta-uzun vadeli yatırımcı olmak gerekir. 

-Birikimlerin tamamını borsada bir hisse senedine bağlamamak gerekir. Hisse ve sektör çeşitlendirmesi yapmalısınız. Biri çok düşer, diğeri az… Belki bir diğeri yükselir, böylece kayıplar dengelenir.

-Elde biraz nakit de bulunmalı, düşüşlerde yeni alımlarla ortalamayı aşağı çekebilmek için… Ya da yeni fırsatlardan yararlanmak için…

-Dip ve zirve avcılığı da yapılmaz. Dibe odaklanan malsız, zirveye odaklanan kârsız kalır. 

-“Düşüşlerde satılmaz” derler genelde… Bu, düşüşün neresinde olunduğuna bağlı. Eğer başlarındaysanız ve pozisyonlar da kârlı ise, bir miktar realizasyon düşünülebilir. 

-Ancak yüzde 20-30’luk kayıpların ardından (eğer teknik, temel, konjonktürel, siyasi, jeopolitik bir sebep yoksa) satış yapmak çok da doğru olmayabilir. 

-Yükseliş trendlerinde hisse senedine aşık olmamalı, vedalaşmayı da bilmelidir. “Kâr, cebe yakışır” derler… 

-Yatırım yapılacak şirketi de mutlaka iyi araştırın. Kârlılık, borçluluk, F/K oranları, PD/DD oranları, sektördeki konumu, gelecek beklentilerini, yatırım planlarını ve bunların bilançoya etkilerini mutlaka iyi bilin. 

-İyi temettü veren hisseler hangileri? Bunun da araştırmasını yapın. Öncelikle Temettü nedir? Nasıl temettü yatırımcısı olunur? Bunları öğrenin. Bu konularla ilgili ALB Yatırım olarak hazırladığımız blog yazılarını okumayı ihmal etmeyin.

-Borsa yatırımı, gerçekten iyi bir destek almayı gerektirir. Bu anlamda dikkate alacağınız bir Model Portföy de olmalı. ALB Yatırım’ın uzman kadrosu ile hazırladığı Model Portföy sayfasına göz atın. Peki  Model Portföy nasıl okunur? Bu konuda da sizler için hazırladığımız kılavuza bakarak yatırımlarınıza en doğru şekilde yön verin.

Sosyal Medya'da Paylaş

ALB Yatırım İle Çalışmanız İçin Birkaç Neden:
Güçlü
Sermaye
Güçlü sermayemiz ile kurulduğumuz yıldan bu yana müşterilerimize güvenilir ve kaliteli hizmet vermekteyiz.
Geniş Ürün
Yelpazesi
Geniş ürün yelpazesi ile VİOP, endeskler, hisseler ve forex çiftleri gibi ürünlerle yatırımlarınızı değerlendirin.
EFT ve Havale İşlemlerinizde Hızlı Para Transferi
Haftanın 5 günü Eft ve Havale transfer işlemlerinizi gerçekleştirerek işlem yapma imkanı sağlıyoruz.
Alt Limitsiz
Hesap Açılışı
Alt limit olmadan dilediğiniz miktar ile hesabınızı açabilir, yatırım yapmaya başlayabilirsiniz.
Rekabetçi Komisyon Oranları
Rekabetçi komisyon oranları ile Alb Yatırım, müşterilerine sektördeki en rekabetçi ücret ve komisyonları sunuyor.
Analiz
Desteği
Alb Yatırım uzman kadrosu sizin için piyasa dinamiklerini takip ederek portföy önerileri, isabetli tahminler ve analiz desteği sunuyor.
Hemen Türkiye'nin Yatırım Şirketi'nde Yatırıma Başlayın
Hesap Aç
ALB YATIRIM MOBILE APP
Telefonundan Barkodu Tarat Uygulamamızı İndir ve Hemen Yatırıma Başla
img
Telefonundan Barkodu Tarat Uygulamamızı İndir ve Hemen Yatırıma Başla
Hızlı Linkler