img
logo
Hızlı Menü
Arama

13 Şubat 2023


Birikimlerini kârlı yatırımlara dönüştürmek isteyen her yatırımcı, minimum riskle maksimum kazanç elde etmenin seçeneklerini arar. Her ikisini aynı anda elde etmek zor olsa da doğru planlanmış bir yatırım fonu ile yatırımcıların kazanç elde etmesi mümkündür. Bu noktada yatırımcı, profiline ve risk seviyesine uygun fon alarak getiri elde ederler. Bunun yanı sıra yatırım fonu nedir, neden yatırım fonlarına yatırım yapılır gibi konular merak edilen konular arasında yer almaktadır.  
 

Yatırım fonları, çeşitli yatırımcıların birikimlerini ortak bir havuzda birleştirdiği ve getiri beklentileri gözeterek değerlendirilen portföyler olarak ifade edilir. Bunun yanı sıra yatırım fonlarına yatırım yapma konusunda ise farklı riskler söz konusudur. Yatırımcılar bu ortak fonlara belirli bir katılım payı ödeyerek dahil olabilir. Bu fonda ise biriken yatırımlar, uzman yatırımcılar tarafından hisse senedi, repo, kıymetli madenler, emtia ve mevduat gibi farklı araçlar üzerinden değerlendirilir. Bununla birlikte neden yatırım fonları önemlidir ve neden yatırım fonlarına yatırım yapılır konusu da merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu yazımızda, yatırım fonu nedir ve yatırım fonlarına yatırım yapma gibi konular hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

 

Neden Yatırım Fonlarına Yatırım Yapılır?

Birikim yapmak önemli ve kolay olmayan bir durumdur. Bunun yanı sıra birçok insan hangi yatırım araçlarını kullanmalıyım ve neden yatırım fonlarına yatırım yapılır gibi konuları merak etmektedir. Döviz ise kendi başına bir yatırım aracı olarak görülmemelidir. Bununla birlikte eski konvansiyonel yatırım araçları seçenek olarak hala masada olmakla beraber sürdürülebilir çözüm araçları olarak görülmemektedir. 
 

Finansal piyasalar zaman içerisinde gelişimi ve profesyonel varlık yönetimi de bizlere ücreti karşılığı sunulmaktadır. Üstelik çok farklı varlık çeşitlerine yatırım yapma imkânı bulunmaktadır. Yatırım fonları ise bunun en önemli araçlarından birisidir. Emeklilik fonları da aynı mantıkla çalıştığı için burada yazılanların hemen hepsini her ikisi için de geçerli kabul etmek mümkündür.
 

Yatırım Fonlarında Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Yatırım fonu seçiminde iki önemli etken bulunmaktadır. Bunlardan biri fiyat dalgalanmasıdır. Fiyat dalgalanmasının anlamı, fonu elde tuttuğunuz sürece oluşacak olan getirinin alternatif getirilere göre farklılık göstermesidir.

Genel bir kural olarak risk seviyesi düşük fonların elde tutma süresi boyunca alternatif yatırım araçlarının getirilerine göre artı ya da eksi yönde farklılaşması ihtimali daha düşüktür. Bunun yanı sıra risk seviyesi yüksek fonlarda bu ihtimal daha yüksektir.

Yatırım fonu seçerken sizin için alternatif risksiz getirinin ne olduğu, hangi vadede bir yatırım düşündüğünüz ve vade sonunda elde edeceğiniz getirinin farklılaşmasına ne kadar hazırlıklı olduğunuzu değerlendirmelisiniz. Bununla birlikte profesyonellerden destek almanız gerekir.

 

Bu yazımızda sizlere neden yatırım fonlarına yatırım yapılır konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. 

Sosyal Medya'da Paylaş

ALB Yatırım İle Çalışmanız İçin Birkaç Neden:
Güçlü
Sermaye
Güçlü sermayemiz ile kurulduğumuz yıldan bu yana müşterilerimize güvenilir ve kaliteli hizmet vermekteyiz.
Geniş Ürün
Yelpazesi
Geniş ürün yelpazesi ile VİOP, endeskler, hisseler ve forex çiftleri gibi ürünlerle yatırımlarınızı değerlendirin.
EFT ve Havale İşlemlerinizde Hızlı Para Transferi
Haftanın 5 günü Eft ve Havale transfer işlemlerinizi gerçekleştirerek işlem yapma imkanı sağlıyoruz.
Alt Limitsiz
Hesap Açılışı
Alt limit olmadan dilediğiniz miktar ile hesabınızı açabilir, yatırım yapmaya başlayabilirsiniz.
Rekabetçi Komisyon Oranları
Rekabetçi komisyon oranları ile Alb Yatırım, müşterilerine sektördeki en rekabetçi ücret ve komisyonları sunuyor.
Analiz
Desteği
Alb Yatırım uzman kadrosu sizin için piyasa dinamiklerini takip ederek portföy önerileri, isabetli tahminler ve analiz desteği sunuyor.
Hemen Türkiye'nin Yatırım Şirketi'nde Yatırıma Başlayın
Hesap Aç
ALB YATIRIM MOBILE APP
Telefonundan Barkodu Tarat Uygulamamızı İndir ve Hemen Yatırıma Başla
img
Telefonundan Barkodu Tarat Uygulamamızı İndir ve Hemen Yatırıma Başla
Hızlı Linkler