img
logo
Hızlı Menü
Arama

7 Mart 2023


Yatırım, en basit ifade ile gelecekte gelir ya da kâr elde edebilmek için eldeki para ya da sermayenin kalıcı bir biçimde kullanılması olarak ifade edilir. Bu nedenle yatırım konusu gelecekte daha fazla kazanmak adına bugün yapılan tasarrufları içerir. Bununla birlikte yatırım için kullanılan kaynağın yatırım yapıldıktan sonra tükenmemesi ve değerlenmesi, yatırımı tüketim harcamalarından ayıran kriterdir. Bu sebeple yatırım yapmak, eldeki parayı kullanarak mevcut servetin büyümesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca mevcut servetin büyümesi aynı zamanda yatırımın önemini göstermektedir. Peki yatırım yaparken nelere dikkat etmek gerekir?

 

Yatırım Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenlerin başında amacınızı ve yatırım stratejisini belirlemek yer alır. Her alanda örneğinde olduğu gibi yatırım yaparken de amaçlarınızı bilmeniz son derece önemlidir. Ayrıca bu amaçlara ulaşmak için nasıl bir strateji gerektiğine de karar vermeniz gerekebilir. Bunun yanı sıra yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken diğer etkenlerde aşağıdaki gibidir:

1. Tüm paranızı riskli yatırımlara yönlendirmemelisiniz.

Özellikle hisse senedi, opsiyon, vadeli türev veya kaldıraçlı işlemler gibi riskli alanlara yatırım yaparken, tüm paranızı bu yatırım seçeneğine yönlendirmemeniz gerekir. 

2. Hakkında bilgi ya da fikir sahibi olmadığınız bir yatırım aracına yatırım yapmamalısınız.

Yeterli bilgiye sahip olmadığınız sürece kripto para, Eurobond, fon ya da düşük dereceye sahip tahvillere yatırım yapmak, paranızın tamamını kaybetmenize neden olabilir. Aynı durum hisse senedi yatırımlarında da geçerlilik gösterir. 

3. Yatırım yaparken mantığınızla hareket etmelisiniz.

Yatırım yaptığınız araçları araştırmalı ve piyasa beklentilerini takip etmelisiniz. Ayrıca olumsuz haberler aldığınızda duygularınıza kapılıp yatırımı hemen elden çıkarmak yerine öngörülerinizi gözden geçirmeli ve atılacak adımları belirlemelisiniz. 

4. Yatırım yaparken güvenilir kaynakları takip etmelisiniz.

Yatırım sürecinde uzmanların tavsiye ve yorumlarını dikkate almanız gerekir. Bunun yanı sıra uzmanların bu konuda ehil olduklarına emin olmalısınız. Özellikle yatırım tavsiyesi alacakları kişilerin SPK lisanslarına ve finansal piyasa tecrübelerine sahip olmaları gerekir. 

 

Yatırım Nasıl Yapılmalı?

 

Yatırım aslında oldukça geniş alana sahiptir. Eldeki parayla bir gayrimenkul almak, paranızı dövize çevirmek ya da altın satın almak da yatırım yapmak olarak ele alınır. Her durumda ise kişinin beklentisi, sahip olduğu yatırım kaynağının ileriki dönemde satın alma gücünü koruması ve kişinin finansal durumunun iyileşmesine katkı sağlaması sürecidir. Bu noktada ise yatırım nasıl yapılmalı konusu son derece önemlidir. 

Yatırım yaparken öncelikle amaçlarınızı belirlemeniz son derece önemlidir. Amacınız kısa süre içerisinde ihtiyaçlarınız için kullanabileceğiniz bir miktara ulaşmak ise paranızı vadeli mevduat, hazine bonosu, sabit getirili yatırım fonları gibi risksiz olarak düşünülen yatırım alanlarına yönlendirmeyi tercih etmelisiniz. Bu sayede belirli bir dönem sonrasında yatırımınızı ne kadar değerleneceği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Gerektiğinde yatırımınızı bozarak paranızı kullanmanız mümkündür. Paranızı kısa vadede kullanma amacınız söz konusu değilse ve daha rahat bir gelecek için servetinizi büyütmek istiyorsanız, piyasa beklentilerinize göre paranızı farklı araçlara yatırmanızı öneririz. Ayrıca yatırım yaparken hisse senedi, döviz, altın, devlet tahvili gibi birçok finansal aracı kullanmanız da mümkündür.

Bu yazımızda yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sizler ile paylaştık. Yatırım nasıl yapılır yatırım yaparken nelere dikkat etmek gerekir gibi sorulara cevap aradık.

Sosyal Medya'da Paylaş

ALB Yatırım İle Çalışmanız İçin Birkaç Neden:
Güçlü
Sermaye
Güçlü sermayemiz ile kurulduğumuz yıldan bu yana müşterilerimize güvenilir ve kaliteli hizmet vermekteyiz.
Geniş Ürün
Yelpazesi
Geniş ürün yelpazesi ile VİOP, endeskler, hisseler ve forex çiftleri gibi ürünlerle yatırımlarınızı değerlendirin.
EFT ve Havale İşlemlerinizde Hızlı Para Transferi
Haftanın 5 günü Eft ve Havale transfer işlemlerinizi gerçekleştirerek işlem yapma imkanı sağlıyoruz.
Alt Limitsiz
Hesap Açılışı
Alt limit olmadan dilediğiniz miktar ile hesabınızı açabilir, yatırım yapmaya başlayabilirsiniz.
Rekabetçi Komisyon Oranları
Rekabetçi komisyon oranları ile Alb Yatırım, müşterilerine sektördeki en rekabetçi ücret ve komisyonları sunuyor.
Analiz
Desteği
Alb Yatırım uzman kadrosu sizin için piyasa dinamiklerini takip ederek portföy önerileri, isabetli tahminler ve analiz desteği sunuyor.
Hemen Türkiye'nin Yatırım Şirketi'nde Yatırıma Başlayın
Hesap Aç
ALB YATIRIM MOBILE APP
Telefonundan Barkodu Tarat Uygulamamızı İndir ve Hemen Yatırıma Başla
img
Telefonundan Barkodu Tarat Uygulamamızı İndir ve Hemen Yatırıma Başla
Hızlı Linkler