img
logo
Hızlı Menü
Arama
ARAŞTIRMA DEPARTMANI

ARAŞTIRMA DEPARTMANI

12 Şubat 2024, Pazartesi

Borsa İstanbul geçtiğimiz haftayı %1,07 yükselişle yeni bir rekor seviye olan 9046 seviyesinde tamamladı. Geçtiğimiz hafta genelinde en çok değer kazanan sektörler bilişim, teknoloji ve kağıt basım sektörü oldu. Endeks geçtiğimiz hafta genelinde yüzde 4,4’lük değer kazanırken negatif ayrışma gösteren sektörler sigorta ve iletişim oldu. Geçtiğimiz hafta genelinde Borsa İstanbul’a ilk 5 kurum bazında 1,6 milyar TL para girişi gerçekleşirken bu girişte en yüksek pay SAHOL, BIMAS ve FROTO hisselerinde gerçekleşti. Borsa İstanbul genelinde para girişine rağmen para çıkışı ile negatif ayrışma gösteren şirketler ise TUPRS, THYAO ve KOZAA oldu. Cuma günü ise Borsa İstanbul’a geçtiğimiz hafta yaşanan para girişlerinde en yüksek payı aldığı gün oldu. İlk 5 kurum bazında 817,6 milyon TL para girişi gerçekleşirken bu girişte en yüksek pay THYAO, ASELS ve KCHOL oldu. Borsa İstanbul genelinde yaşanan para girişine rağmen TUPRS, GUBRF ve TCELL oldu.

Ocak ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları açıklandı. Ocak ayında reel olarak hesaplandığında en yüksek getiri yüzde 2,06 ile külçe altında gerçekleşti. TÜFE’ye göre BIST 100 endeksi yüzde 2,96, Amerikan Doları yüzde 3,09, mevduat faizi, yüzde 3,87 ve DİBS %7,05 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

 

Küresel piyasalarda ise odaklanılan nokta yarın açıklanacak ABD Ocak ayına ilişkin enflasyon verisi olacak. Aylık bazda yüzde 0,2 artış göstermesi beklenen veride baz etkisi nedeniyle yıllık bazda yüzde 2,9 seviyesine gerilemesi bekleniyor. Beklentilerin üzerinde gelebilecek bir veride piyasalarda risk iştahında düşüş gözlemlenebilir.

 

Borsa İstanbul’da pozitif bir açılış bekliyoruz.

 

Teknik Analiz

 

BİST Teknik Görünüm

Borsa İstanbul 100 endeksi cuma gününü yüzde 1.07 yükselişle 9046 seviyesinden tamamladı. Endekste hacim aylık ortalamasının üstünde 120,2 milyar TL gerçekleşti. Yukarı yönlü hareketlerde 9100 seviyesi öncelikli direnç noktası olarak izlenebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 9000 seviyesi destek noktası olarak takip edilebilir.

 

Dirençler: 9100 / 9250 / 9450
Destekler: 9000 / 8900 / 8790

 

VIOP Teknik Görünüm

Endeks kontratı cuma günü akşam seansını yatay bir görünümle 9855 seviyesinden tamamlarken uzlaşma fiyatı 9791 oldu. Endeks kontratında yukarı yönlü hareketlerde 9960 seviyesi direnç noktası olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 9620 ve 9500 seviyeleri destek noktası olarak izlenebilir.

 

Dirençler: 9960 / 10000 / 10100
Destekler: 9620 / 9500 / 9400

 

Şirket Haberleri

 

CONSE: Şirketimiz, uluslararası genişleme ve büyüme stratejisi çerçevesinde, Bahamalar Topluluğu Hükümeti Enerji ve Ulaştırma Bakanlığı ve Bahamas Power and Light Company tarafından ilan edilen ve Family Island bölgesinde bulunan adaların elektrik ihtiyacının, temiz ve yenilenebilir kaynaklarla ve mikro-şebeke yapısı çerçevesinde karşılanması amacıyla açılan santral kurulumu ve enerji üretimi işi ihalesi için, yerel ortaklar ve Şirketimizin %49 hisse oranında teknik ana ortağı olduğu bir konsorsiyum dahilinde, ihale kapsamındaki üç adet adanın elektrik ihtiyacına yönelik doğalgaz, güneş enerjisi santralleri ile depolama sistemlerinin de olduğu toplam 111 MW kapasitede santral yatırımı ve 25 yıl süreyle ABD Doları bazlı birim fiyattan elektrik satışını içeren teklifini ilgili kurumlara 09.02.2024 tarihinde teslim etmiştir. İhale kapsamındaki gelişmeler kamuoyunun bilgisine ayrıca sunulacaktır.

 

KBORU: Şirketimiz 10.02.2024 (dün) tarihinde toplam 68.376.019,21 TL tutarında ve tamamı tahsil edilmiş olan "HDPE100 ve Koruge Boru" satış sözleşmeleri imzalamıştır. Bu sözleşmelere ilişkin detaylar aşağıdaki gibidir:

Yurtiçinde yerleşik firmalar ile "Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi Altyapı, Sakarya-İlyaspaşa Sulama, Manisa-Alaşehir İçme Suyu Tesisi, Bingöl Genç Vahkin Mikrohavzası, Kütahya-Gediz Üzümlü Sulama Göleti" projeleri yapım işleri ve boru alımına yönelik 63.907.042,93 TL (KDV Dahil) tutarında.

Yurtdışında Senegal, Ürdün ve Arnavutluk ülkelerinde yerleşik firmaların "Altyapı Boru Alım İşi" kapsamında 146.042,59 USD (4.468.976,28 TL TCMB Döviz alış kuru alınmıştır.) tutarında.Yapılan sözleşmelerin, 2022 yılı hasılatına oranı %8,68'dır.

 

BJKAS: Almoatasembellah Ali Mohamed Al-Musrati'nin transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. SC Braga kulübüne 2023-2024 sezonu için net 1.000.000 Avro kiralama bedeli ödenecektir. Ayrıca sözleşmedeki şartların gerceklesmesi durumunda oyuncunun kalıcı transferi hükmü devreye girecek ve SC Braga kulubune transfer bedeli olarak 11.000.000 Avro ödeme yapılacaktır.

 

IMASM: Şirketimizle Afrika'da mukim bir müşterimiz arasında 8.350.000 USD toplam bedel ile un değirmeni kurulumu sözleşmesine istinaden şirketimiz hesabına peşinat ödemesi bugün ulaşmıştır. Bu satışın sevkiyatının çeşitli partiler halinde 5 ay içinde yapılması planlanmaktadır.

 

KOZAL: Dolaylı İştiraki olduğumuz, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem gören İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve  Üretim A.Ş. paylarında alım satım yapılması için ayrılan 150.000.000 TL fonun 200.000.000 TL artırılarak, 350.000.000 Türk Lirası'na yükseltilmesine, Pay alım satım işlemlerinin gerçekleştirilmesi hususunda, Yönetim Kurulu Üyesi (CEO) Mahmut Çelik ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Karademir'in yetkilendirilmesine, Yıldız Pazar'da gerçekleştirilecek olan pay alım satım işlemleri ile ilgili olarak, Kamuyu Aydınlatma  Platformu'nda (KAP) gerekli özel durum açıklamalarının yapılmasına ve Genel Kurul yetkisine sahip olan TMSF Fon Kurulu'nun bilgisine  sunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Sosyal Medya'da Paylaş

img
Model Portföyü
Denediniz mi?
img
ALB Yatırım İle Çalışmanız İçin Birkaç Neden:
Güçlü
Sermaye
Güçlü sermayemiz ile kurulduğumuz yıldan bu yana müşterilerimize güvenilir ve kaliteli hizmet vermekteyiz.
Geniş Ürün
Yelpazesi
Geniş ürün yelpazesi ile VİOP, endeskler, hisseler ve forex çiftleri gibi ürünlerle yatırımlarınızı değerlendirin.
EFT ve Havale İşlemlerinizde Hızlı Para Transferi
Haftanın 5 günü Eft ve Havale transfer işlemlerinizi gerçekleştirerek işlem yapma imkanı sağlıyoruz.
Alt Limitsiz
Hesap Açılışı
Alt limit olmadan dilediğiniz miktar ile hesabınızı açabilir, yatırım yapmaya başlayabilirsiniz.
Rekabetçi Komisyon Oranları
Rekabetçi komisyon oranları ile Alb Yatırım, müşterilerine sektördeki en rekabetçi ücret ve komisyonları sunuyor.
Analiz
Desteği
Alb Yatırım uzman kadrosu sizin için piyasa dinamiklerini takip ederek portföy önerileri, isabetli tahminler ve analiz desteği sunuyor.
Hemen Türkiye'nin Yatırım Şirketi'nde Yatırıma Başlayın
Hesap Aç
ALB YATIRIM MOBILE APP
Telefonundan Barkodu Tarat Uygulamamızı İndir ve Hemen Yatırıma Başla
img
Telefonundan Barkodu Tarat Uygulamamızı İndir ve Hemen Yatırıma Başla
Hızlı Linkler