img
logo
Hızlı Menü
Arama

30 Mart 2023


Hisse senetlerinde gün içerisinde birbirinden farklı fiyat değişiklikleri görülebilmektedir. Günün her saatinde fiyatlarda arz ve talebe göre düşme ya da yükselme olabilir. Bu değişimleri tahmin edebilmek ise para kazanmanızı mümkün kılar. Bunun yanı sıra hisse senedi alım satım hakkında detaylı bilgi sahibi olmak son derece gereklidir. Ayrıca arz ve talepte görülen gelişmelere göre fiyatlar değişiklik gösterebilir. Bu noktada daha derinde yer alan faktörleri bilmeniz de son derece önemlidir. Bu yazımızda, hisse senedi alım satımı konuları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız. 

 

Hisse Senedi Alım ve Satım İşlemleri Nasıl Yapılır?

 

Hisse senetleri yatırım yapmanın en etkili yöntemleri arasında yer almaktadır. Hisse senetleri alıp satarken şirket bilgileri incelenerek risk oranının belirlenmesi ve daha güvenli bir yatırımın yapılması söz konusudur. Bu sebeple de pek çok kişi geleneksel borsada işlem yaparak hisse senetleri alır. Böylece kendi portföyünü oluşturabilir. Bunun yanı sıra hisse senetleri, şirketlerin sermaye paylarından bir kısmını içerir. 

Hisselerini halka arz eden şirketlerin sermaye paylarının bir bölümü borsada işlem görür. Bu hisse senetlerini alıp satmak ise hisse senedi yatırımı olarak ifade edilir. Hisse senedi yatırımı pek çok kişinin birikimini değerlendirme yöntemi olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra pek çok kişi, şirket yatırım hareketlerini, mali bilançolarını ve hisse senedi değerlerini takip eder. 

 

Hisse Senedi Alımı

 

Hisse senedi almak ve satmak için aracı kurumlar ile çalışmak gerekir. Bu aracı kurumlar bankalar veya bağımsız kuruluşlar olabilmektedir. Bu noktada banka ile hisse senedi alınıp satılacak ise bankada bir yatırım hesabı açılması gerekir. Yatırım hesabını açtıktan sonra internet bankacılığı veya mobil bankacılık ile bu yatırım hesabından hisse senedi alabilme imkânınız vardır. Ayrıca bağımsız aracı kurumlar ile hisse senedi alınacaksa öncelikle aracı kurumu belirlemek gerekir. Daha sonra bu kurumun internet sitesinden bağlantı kurulur ve bir kullanıcı hesabı açılabilir ve yatırım yapılacak miktar hesaba aktarılır. Böylece aracı kurumun internet sitesi veya mobil arayüzü üzerinden gerekli araçlar kullanılarak hisse senedi alımı yapmış olursunuz.

 

Hisse Senedi Satımı

 

Borsada hisse senedi satmak için öncelikle bir hisseye sahip olmanız gerekir. Genel olarak hisse senetleri, aracı kurumlarda açılan hesaplarda alınabilme ve satılabilme özelliğine sahiptir. Bu şekilde borsadan kâğıt almak da mümkündür. Ayrıca alınan hisseler herhangi bir zamanda da satılabilmektedir. Bunun yanı sıra aracı kurumlardan alım satım yapmak için çeşitli araçlara sahip ara yüzler mevcuttur. Bu sayede buradan da sürekli bir şekilde işlem yapmak mümkündür. Bunun yanı sıra hisse senetleri alıp satarken işlem maliyetine dikkat etmek de son derece önemlidir. Ayrıca hisse senedi satım emirlerinizde, portföyünüzde bulunandan daha fazla hisse senedi satışı yapmanız mümkün değildir. Hisse senedi satım ekranında, portföyünüzdeki hisse senedi miktarının lot olan kısmını görerek ve satışını girmeniz mümkündür. Böylece gün içinde alım emri verdiğiniz ve gerçekleşen işlemleriniz sonucu gelen hisse senetlerinizi de anında satışa ekleyebilirsiniz.

 

Bu yazımızda hisse senedi alım ve satım işlemleri hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık.

Sosyal Medya'da Paylaş

ALB Yatırım İle Çalışmanız İçin Birkaç Neden:
Güçlü
Sermaye
Güçlü sermayemiz ile kurulduğumuz yıldan bu yana müşterilerimize güvenilir ve kaliteli hizmet vermekteyiz.
Geniş Ürün
Yelpazesi
Geniş ürün yelpazesi ile VİOP, endeskler, hisseler ve forex çiftleri gibi ürünlerle yatırımlarınızı değerlendirin.
EFT ve Havale İşlemlerinizde Hızlı Para Transferi
Haftanın 5 günü Eft ve Havale transfer işlemlerinizi gerçekleştirerek işlem yapma imkanı sağlıyoruz.
Alt Limitsiz
Hesap Açılışı
Alt limit olmadan dilediğiniz miktar ile hesabınızı açabilir, yatırım yapmaya başlayabilirsiniz.
Rekabetçi Komisyon Oranları
Rekabetçi komisyon oranları ile Alb Yatırım, müşterilerine sektördeki en rekabetçi ücret ve komisyonları sunuyor.
Analiz
Desteği
Alb Yatırım uzman kadrosu sizin için piyasa dinamiklerini takip ederek portföy önerileri, isabetli tahminler ve analiz desteği sunuyor.
Hemen Türkiye'nin Yatırım Şirketi'nde Yatırıma Başlayın
Hesap Aç
ALB YATIRIM MOBILE APP
Telefonundan Barkodu Tarat Uygulamamızı İndir ve Hemen Yatırıma Başla
img
Telefonundan Barkodu Tarat Uygulamamızı İndir ve Hemen Yatırıma Başla
Hızlı Linkler