img
logo
Hızlı Menü
Arama

30 Temmuz 2023


VİOP (Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası), belirli bir vadeye sahip kontratlar aracılığıyla gelecekteki fiyat değişikliklerinden korunmak ya da bu değişikliklerden faydalanmak amacıyla yatırım yapabileceğiniz bir piyasadır. VİOP alım satım işlemi gerçekleştirmek için öncelikle bir yatırım hesabı açmanız gerekmektedir. Bu hesap açma işlemlerini bankalar ve sermaye piyasası lisansı aracı kurumlar vasıtasıyla yapabilirsiniz. Hesap açma işlemlerinin tamamlanmasının ardından yatırımcılar, VİOP'ta işlem yapabilecekleri platformlara erişim sağlayabilirler.

 

VİOP'ta işlem yapmak isteyen yatırımcılar, işlem yapacakları sözleşmeyi belirleyerek pozisyon açabilirler. Sözleşmeler, belirli bir vadeye ve konuya sahip olabilirler. Örneğin, EUR/USD paritesinde işlem yapmak isteyen bir yatırımcı, EUR/USD vadeli işlem sözleşmesini seçerek pozisyon açabilir.

 

Pozisyon açmak için yatırımcıların, sözleşmenin büyüklüğüne karşılık gelen bir teminat miktarı yatırması gerekmektedir. Bu teminat miktarı, belirli bir oranda belirlenen başlangıç teminatı ve sürdürme teminatından oluşur. Başlangıç teminatı, pozisyon açılırken yatırılan teminat miktarıdır. Sürdürme teminatı ise pozisyon açıldıktan sonra hesapta bulundurulması gereken asgari teminat miktarıdır.

 

Yatırımcılar, pozisyonlarını kapatmak veya ters yönde pozisyon almak suretiyle işlemlerini sonlandırabilirler. Pozisyon kapatma işlemi, yatırımcının açık olan bir pozisyonu kapatması ve bunun sonucunda kar ya da zarar elde etmesi anlamına gelir. Ters yönde pozisyon almak ise, yatırımcının mevcut pozisyonuna ters yönde yeni bir pozisyon açması anlamına gelir.

 

VİOP'ta işlem yaparken, yatırımcıların piyasa koşullarını yakından takip etmeleri ve doğru risk yönetimi stratejileri uygulamaları önemlidir. Ayrıca, VİOP'ta kaldıraç kullanımının yüksek riskli bir strateji olduğu unutulmamalıdır. İşlem yapmadan önce kontratların özelliklerini ve piyasa dinamiklerini iyi anlamak da yatırımınızın başarısı açısından önemlidir. Yatırımcıların, işlem yapmadan önce yatırım araçlarını iyi bir şekilde analiz etmeleri ve doğru stratejiler belirlemeleri önemlidir.

 

ALB Yatırım olarak bu yazımızda sizlere VİOP’ta Nasıl Alım-Satım Yapılır sorusunun cevabını sunduk.

Sosyal Medya'da Paylaş

ALB Yatırım İle Çalışmanız İçin Birkaç Neden:
Güçlü
Sermaye
Güçlü sermayemiz ile kurulduğumuz yıldan bu yana müşterilerimize güvenilir ve kaliteli hizmet vermekteyiz.
Geniş Ürün
Yelpazesi
Geniş ürün yelpazesi ile VİOP, endeskler, hisseler ve forex çiftleri gibi ürünlerle yatırımlarınızı değerlendirin.
EFT ve Havale İşlemlerinizde Hızlı Para Transferi
Haftanın 5 günü Eft ve Havale transfer işlemlerinizi gerçekleştirerek işlem yapma imkanı sağlıyoruz.
Alt Limitsiz
Hesap Açılışı
Alt limit olmadan dilediğiniz miktar ile hesabınızı açabilir, yatırım yapmaya başlayabilirsiniz.
Rekabetçi Komisyon Oranları
Rekabetçi komisyon oranları ile Alb Yatırım, müşterilerine sektördeki en rekabetçi ücret ve komisyonları sunuyor.
Analiz
Desteği
Alb Yatırım uzman kadrosu sizin için piyasa dinamiklerini takip ederek portföy önerileri, isabetli tahminler ve analiz desteği sunuyor.
Hemen Türkiye'nin Yatırım Şirketi'nde Yatırıma Başlayın
Hesap Aç
ALB YATIRIM MOBILE APP
Telefonundan Barkodu Tarat Uygulamamızı İndir ve Hemen Yatırıma Başla
img
Telefonundan Barkodu Tarat Uygulamamızı İndir ve Hemen Yatırıma Başla
Hızlı Linkler