XELKT
560.89
0.77
XHARZ
95697.25
0.81
XUTUM
12408.52
0.16
XSGRT
61329.96
-3.01
XUTEK
14778.57
0.45
XHOLD
10070.54
0.29
XU030
11829.48
0.25
XULAS
34991.96
0.44
XUSIN
14767.54
0.25
XBANK
15066.67
0.42
XMADN
6993.93
0.28
XU100
10891.42
0.18
XBLSM
6002.89
0.8
XU050
9611.96
0.14
USDTRY
32.9935
-0.12
EURTRY
35.8195
-0.26
XAUUSD
2387.29
0.94
XAUTRY
78768.39
0.81

MIATK I Şirket Ziyaret Notu

4 Nisan 2024, Perşembe • Araştırma Departmanı
img
Mia Teknoloji, AR-GE faaliyetlerine önem veren terzi modeli sistem geliştirme ve ürünleştirme prensibi ile Türkiye’nin birçok noktasında çalışan sistemler sunmakta olan bir mühendislik şirketidir. Gelişmiş mühendislik yeteneği ve AR-GE yatırımları sayesinde şirket ürün ve çözüm noktasında geniş bir yelpazede hizmet verebilmektedir.


Şirket Hakkında


2006 yılında Ankara’da kurulan MİA Teknoloji, 18 yılı aşkın tecrübesi ve yenilikçi teknolojileri bünyesine entegre edebilme yetisi ile kimliklendirme teknolojileri, güvenlik teknolojileri, sağlık bilişim teknolojileri, akıllı ulaşım teknolojileri, metaverse teknolojileri, siber güvenlik teknolojileri, elektromobilite ve sistem entegratörlüğü başta olmak üzere 8’den fazla sektörde 11’den fazla faaliyet alanında boy gösteren bir mühendislik şirketidir.

AR-GE faaliyetlerine verdiği önem ile bilinen Mia Teknoloji, terzi modeli sistem geliştirme ve ürünleştirme prensibi ile Türkiye’nin birçok noktasında çalışan sistemler sunmakta ve müşterilerin istek ve taleplerine yönelik direkt çözümler geliştirebilmesi ile benzerlerinden ayrılmaktadır. Yüksek mühendislik yeteneğinin yanı sıra aynı anda yazılımsal ve donanımsal alanda özkaynakları vasıtasıyla ürün çıkartabilen şirketin ürün portföyü geniş bir yelpazede hizmet verebilmektedir.

Mia Teknoloji, şimdiye kadar tamamladığı 150'den fazla başarılı proje sayesinde, ulusal ve uluslararası alanda sağlam iş ortaklıkları kurmuş ve önemli referanslar elde etmiştir. Şirketin güçlü büyüme hızının oluşmasında bu durum önemli bir rol oynamıştır.

2021 yılı Kasım ayı itibari ile Borsa İstanbul’a kote olan Mia Teknoloji, Ankara’da merkez ofislerinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Katar ve Fas’da bulunan ofisleri vasıtasıyla global piyasalara entegre olmuş vaziyettedir.


Mia Teknoloji Faaliyet Alanları


Şirketin aktif olarak sürdürmekte olduğu faaliyetler tam anlamıyla AR-GE odaklı olup bu da şirketin güncel ve gelecekte sunduğu veya sunacağı ürün portföyünü çok geniş yelpazede değerlendirilmesi gerekir. Teknolojik gelişimi ana hedef noktasına koyan şirket birçok özel kuruluşla yaptığı ortak çalışma neticesinde yeni projeleri portföyüne katmak için girişimlerde bulunmaktadırlar. Yerli Görüntü İşleme ve Örüntü Tanıma Algoritmalarıyla Oluşturulmuş Yüz Tanıma ve Eşleştirme Sistemi de bu girişimlerin en başına gelmektedir. Bu alanda yapmış olduğu yatırımlarla hem yerli yüz tanıma sistemini geliştirmeye odaklanırken bu ürünü ulusal ve uluslararası çapta kullanıma uygun tasarlamayı hedeflemektedirler. Gündelik yaşamımızda teknolojinin payı git gide artmaktadır. Bu paralelde de şirket aktif olarak biyometrik olarak doğrulanmış internet üzerinden görüşmelere uygun sistem tasarlamakta ve bu ürünü sadece toplantı odaklı değil, sağlık, sınav ve yargıda da kullanılabilecek bir projeksiyona çevirmek üzere faaliyet sunmaktadır. Bütün bu çalışmaların beraberinde aktif olarak kampüs içerisinde araç - şoför tanımlama ve kimliklendirme çalışmasına ek olarak yüz, iris ve parmak izi tanımlama üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir. Ayrıca şirket hava araçları için derinlik analizi görüntü işleme ve engel tespiti sağlamakla beraber özellikle insansız hava araçları için geliştirilmiş bir sistem olarak konumlandırılmaktadır. Burada saydıklarımızın yanı sıra birçok alanda ürün ve yazılım gelişimine devam etmekte olan şirket yapmış olduğu bu çalışmalardan elde etmiş olduğu geliri yeni ARGE yatırımlarına dönüştürerek yeni proje gelişimine finansman sağlamaktadır. Şirket yapmakta olduğu bu ARGE çalışmalarında NATO ve Aselsan gibi önde gelen kuruluşlar ile iş ortakları arasında yer almış ve bu kapsamda da önemli bir referans sağlamıştır.


TRİPY


2022 yılının Ekim ayında Türkiye’nin ilk paylaşımlı elektrikli bisiklet firması olarak kurulan Tripy, yüzde yüz oranında bir Mia Teknoloji iştirakidir. Elektrikli bisiklet ve yapay zekanın bir arada buluştuğu Tripy, şirketin gelecek dönemler için güvendiği bir şirket modelini oluşturuyor. Yazılım sistemlerinin tamamen Mia Teknoloji’ye ait olduğu elektrikli bisikletler ile çok düşük işletme maliyetleri ile çalışabilen, sürdürülebilir bir sistem olarak tasarlanan Tripy, elektromobilite alanında faaliyetlerine devam etmektedir. İlk yatırımların şirket tarafından yapıldığı oluşuma planlanan toplam yatırım miktarı 570 milyon TL seviyelerindedir. Şirket tarafından yapılan gelir projeksiyonunda Tripy’nin 5 yıllık gelirinin 1,8 milyar TL’ye ulaşacağı öngörülüyor. 

Beklenenden hızlı ilerlemenin kaydedildiği söylenen Tripy ana iş ortağı olarak belediyeler ile çalışmaktadır. Hali hazırda Eskişehir, Bursa, Kütahya, Sakarya, Balıkesir ve son olarak da İzmir pazarında bulunan şirketin gerekli düzenlemelerden sonra bu yaygın kullanım ağını daha da fazla şehir ile buluşturmayı hedefliyor. Şirket, yaygınlaşan elektrikli araçların şarj işlemleri için AC ve DC şarj istasyonlarının kurulumu, mobil uygulama teknolojileri ve elektrikli yaşam tarzına yönelik diğer teknolojiler sunma hedefinde ilerleme kaydetmektedir.


ENERJEY


Enerjey A.Ş. Nisan 2023’te FV Solar Enerji ile Elektrik Üretim Santralleri ve Batarya Enerji Depolama Sistemleri için Proje Geliştirme, Mühendislik, Tedarik ve İnşaat Hizmetlerinin yanı sıra Yapay Zeka Tabanlı Çözümler geliştirme ve yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmak üzere kurulmuştur. Enerjey, Mia Teknoloji’nin 70%’si oranında iştirakidir. Ayrıca, Enerjey firması Ekim 2023 yılında FV Solar Enerjisi ile Elektrik Üretim Santrali projelerinin geliştirilmesi, öz kaynaklar ve/veya uluslararası finans ve yatırım kuruluşları ile ortak girişim projelerinin yapılması amacıyla 100% Enerjey bağlı ortaklığı olarak Bükreş, Romanya’da Nouzi Energie S.R.L adlı şirket kurmuştur.

Mia Teknoloji olarak bu alanda Çinli bir yatırımcı firma ile yurtiçi ve yurtdışı enerji yatırımları ile projeler üzerinde ortak işbirlikleri yapılması kapsamında bir gizlilik sözleşmesi imzalanmış.


Geleceğe Yönelik Beklentiler


•       Şirketin 2024 yılının sonunda kârını almış olduğu siparişlerin de etkisi ile 2023 sene sonuna göre oldukça güçlü olacağını öngörmekte.
•       NATO projesinde süreç olumlu devam etmekte, son olarak nihai onayın NATO Altyapı Komitesinde olduğuna dair bilgilendirme yapıldı.
•       Yurt içi ve yurt dışı pazarında henüz imzalanmamış ancak masada olan yaklaşık 1,5 – 2 Milyar TL’lik potansiyel projeler bulunuyor.
•       Tripy’nin gelirleri beklentiler düzeyinde, mevsimsel olarak bahar ve yaz aylarında talebin oldukça yüksek olacağı değerlendiriliyor
•       Türkiye genelinde 80’e yakın E-Şarj istasyonu bulunmaktadır. Yılsonunda bu rakamın daha da yükseleceği öngörüsü mevcut.
•       Şirket bulunduğu sektör ve yaptığı işler gereği yazılım şirketlerine benzer olarak gider gelir kalemlerinde TL/Döviz avantajından yararlanmaktadır. Şirketin giderleri TL bazlı iken gelirleri döviz veya dövize endeksli, çoğunlukla dolar cinsindendir.
•       Yurt dışı pazarında faaliyetlerini geliştirmek ve ihracatını artırmak isteyen şirketin bu alanda henüz finalize olmamış projeleri mevcut.
•       Şirket tarafından son alınan kararlarla üretim alanında yapay zeka kullanımı ile birlikte savunma sanayi alanında şirket satın alma, donanım ve yazılım faaliyetinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara başlanmıştır.

 
PDF İndir
ALB Yatırım Hesabı 
Başvuru Formu
ALB Yatırım hesabı başvuru formu ile 
hemen hesabınızı açın.
TR Bayrak +90